Hotjar Tracking Code for http://newborn.media/
Kush duhet të zgjedhë mediat sociale si karrierë?
Kush duhet të zgjedhë mediat sociale si karrierë?

Janë disa faktorë qe duhet ti merrni parasysh para se të zgjedhni këtë profesion:

1.Nëse mendoni se jeni një storyteller(tregimtar) i mirë, duhet të zgjedhni mediat sociale si karrierën tuaj Njerëzit pëlqejnë të dëgjojnë histori. Tregimi i tyre është një art.
Një tregimtar i mirë mund të përcjellë një mesazh, të angazhojë ose të ndezë një zjarr brenda audiencës së tij. Nëse mendoni se veproni kështu, ky është profesioni i duhur për juve.

2. Nëse mendoni se jeni një shkrimtar i mirë i artikujve, duhet të zgjedhni mediat sociale si karrierën tuaj Shkrimi i artikullit nuk është i lehtë. “Arti i shkrimit të artikujve është arti i zbulimit të asaj që besoni.” – Gustav Flaubert(French novelist) Shkrimi i ditarëve, revistave është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar vetveten dhe njohuritë tuaja. Nëse mendoni se mund ta bëni këtë, atëhere duhet ta zgjedhni social mediat si profesion.

3. Nëse mendoni se keni një mendje krijuese, duhet të zgjedhni mediat sociale si karrierën tuaj Një personalitet krijues është ai që sheh gjërat, veçanërisht nga rrethi i tij, i merr gjërat dhe i lidh me përvojat dhe mësimet e tyre me qëllimin përfundimtar për të gjetur përgjigjje për çështje, zgjidhje të problemeve, shprehje për rrethana të ndryshme apo edhe gjëra qesharake.

4. Nëse ju pëlqen të luani me numra, duhet të zgjidhni mediat sociale si karrierën tuaj Analisti i të dhënave do të jetë kërkesa tjetër e madhe në tregun e punës, do të ketë një kërkesë të madhe të njerëzve që duan të bëjnë llogaritje, duke luajtur me numra, duke dhënë një pasqyrë. Detyra e një analisti të të dhënave është që të analizojë performancën e kampanjave, arritshmërinë e tyre si dhe koston e shpenzuar dhe në këtë mënyrë të marrë vendime se kur duhet të rritet buxheti i një kampanje, kur duhet të zvogëlohet ai, si dhe të marrë vendimin për ndaljen e kampanjës.

5. Nëse e urreni orarin e punës dhe doni fleksibilitet në një vend pune Menaxhimi i rrjeteve sociale vjen me përparësitë e veta. Mund të bëheni freelancer, ose mund të filloni kompaninë tuaj të marketingut në rrjetet sociale ose edhe të punoni në një kompani të mirëmbatjes së rrjeteve sociale… Gjithçka që ju nevojitet është një laptop dhe lidhje interneti.

6. Nëse dëshironi të jeni në politikë, gjëja e parë themelore që duhet të bëni është të punoni në marketing në Rrjetet Sociale Social Mediat luajnë një rol të rëndësishëm për t’i bërë njerëzit të ju zgjedhin.
Fushata e presidentit Trump dhe Cambridge Analytica e kanë provuar këtë. Media sociale luan një rol të rëndësishëm në politikë. Politikanëve do t’u duhen ekspertë të mediave sociale për të dhënë mesazhin e tyre dhe për të ndërtuar imazhin e tyre. Nëse dëshironi të jeni në politikë, kjo është një arsye e mirë pse duhet ti zgjedhni rrjetet sociale si profesion. Dhe e fundit është: Nëse nuk jeni ndonjë arsye nga këto të mësipërmet, por thjesht ju pëlqen që të kaloni një ditë të tërë në Facebook, Linkedin, Twitter apo Instagram, duhet të zgjedhni mediat sociale si karrierën tuaj.

Share to: